Dé winkel van Mocca d'Or
Geen producten Afrekenen

Koffie informatie

Herkomst van koffie:
Rond de herkomst en ontdekking van de koffie worden mooie verhalen verteld. Vele mythen en sagen over de herkomst gaan rond. Het meest waarschijnlijke verhaal over de ontdekking van de koffie stamt uit de 15e eeuw, waar ontdekkingsreizigers in het Midden-Oosten koffiehuizen bezochten. Er werd een drank geschonken die vermoeidheid en slaperigheid kon verdrijven. De ontdekkingsreizigers vergaten nooit meer de smaak van de koffie.

Vroeger en nu:
In het begin van de koffieperiode werd de koffie gezet van de hele koffiebes, terwijl we dit tegenwoordig alleen van de pit maken. De koffie was, doordat men geen koffiezetapparaat had, meer een soort sap uit een pannetje. De koffie van vroeger smaakte erg zoet en had voldoende cafeïne om wakker te blijven.

Op ambachtelijke wijze:
Het geheim van de kwaliteit van de Mocca d’Or koffie schuilt in het deskundig mêleren en branden van de koffieboon. Mêleren is vakwerk, gebaseerd op jarenlange ervaring. Koffie krijgt haar kleur door verhitting en Mocca d’Or koffie wordt extra langzaam op ambachtelijke wijze geroosterd volgens het unieke SlowRoast brandprocedé. De bonen worden gewenteld in een gesloten trommel, terwijl deze wordt verhit. Op het moment dat het koffiearoma vrij komt, moet het branden worden gestopt. De smaak van de koffie wordt hierdoor in belangrijke mate bepaald. Na koeling is de koffie klaar om van te genieten.