Dé winkel van Mocca d'Or
Geen producten Afrekenen

Thee informatie

"in the end, goodness is for the mouth to decide" Lu Yu

Bij het Konkeltje vind u meer dan 150 soorten thee vanuit de hele wereld. 

Alle echte theesoorten ( zwarte, groene, witte, rode, gele, oolong) beginnen bij hetzelfde theeplantje: de Camellia Sinensis.
De Camellia Sinensis kent twee varianten: de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica. De voornaamste verschillen zijn terug te vinden in het formaat van de plant. De Camellia Sinensis Sinensis is een struik van 3 tot 4 meter hoog, heeft kleine zachte bladeren, een delicaat aroma en groeit in een gematigd klimaat zelfs met tempraturen onder nul. De Camellia Sinensis Assamica daarentegen kan wel tot 20 meter hoog worden, heeft een breder blad, een sterk aroma en is te vinden in tropische gewassen.

Iedere thee kent zijn eigen richtlijnen voor het perfecte kopje thee, bij iedere groep theesoorten zijn deze richtlijnen weergegeven. Uiteraard raden wij u aan te experimenteren met de variabelen die thee kent. Uw perfecte kopje thee is uiteraard zeer persoonlijk en geeft u uw eigen genietmoment!

Om de heerlijke aroma's die thee kent, te behouden, kunt u thee het beste droog, koel, donker, zuurstofarm en afgesloten bewaren. Op deze manier kunnen er geen aroma's ontsnappen. Het beste kunt u speciale theeblikjes gebruiken.

Veel theeën in ons assortiment zijn pure theesoorten afkomstig van één plantage, regio of land. Naast deze theeën kennen wij ook veel smaakjes theeën. Voor deze theeën wordt veelal thee uit Sri Lanka gebruikt vanwege zijn sterke smaakeigenschappen. Daar worden stukjes fruit of kruiden aan toegevoegd. Om de thee een homogene smaak te geven en niet alleen dat schepje waarbij het stukje fruit zit, wordt er ook aroma aan de thee toegevoegd. Hiervoor worden alleen natuurlijke of natuur identieke aroma's gebruikt die gewonnen zijn uit extract.

Heeft u vragen over onze theesoorten neemt u gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer!

Op onderstaand schema kunt u zien welke verschillende processen de bladeren van de Camellia Sinensis ondergaan voordat ze tot een theegroep behoren.

 

Schema thee productie Konkeltje